galletes d’inca

ingredients:

  • 250 ml d’oli d’oliva suau
  • 220 ml d’aigua
  • una cullereta de sal
  • 30 gr de llevat de forn
  • 500 gr de farina (la meitat de força i l’altra meitat normal)
  • 100 gr de farina integral

Galletes d’Inca amb oli i tomata

elaboració:

  1. Dissoldre el llevat en una mica d’aigua tèbia.
  2. Posar en un bol l’aigua, el llevat, i l’oli; barrejar bé i anar afegint poc a poc la farina sense deixar de remenar.
  3. Un cop haver-hi tirat la meitat de la farina, posar-hi la sal i afegir-hi la resta de la farina.
  4. Fer una bola amb la massa i posar-la en un bol untat amb mantega o saïm perquè no s’enganxi i tapar-ho amb un film de cuina.
  5. Deixar reposar fins que dobli la mida.
  6. Preescalfar el forn a 170º.
  7. Posar la massa sobre una superfície de treball i estendre-la  amb un corró fins que tingui un gruix de més o menys 1/2 centímetre.
  8. Tallar les galletes amb un tallador de pasta, un ganivet o un motllo. Han de tenir una forma més o menys ovalada i el més semblant possible unes de les altres. La mida i forma aproximada de les galletes és similar al perímetre d’un ou, però planes (veure les fotos).
  9. Punxar-les en el centre amb una forquilla o un escuradents (veure les fotos)
  10. Ficar-les al forn i tenir-les durant 35 o 40 minuts.

Galletes d’Inca amb sobrassada

Advertisements

One thought on “galletes d’inca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s