panades de pasqüa

Les panades són típiques de Setmana Santa. Antigament, les nostres padrines les feien abans dels dies de festa i així tenien el sopar fet per a unes quantes nits. Si es fan de grandària més petita serveixen per a un buffet.

ingredients

Per a la pasta

  • 125 ml d’oli d’oliva
  • 350 ml de saïm de porc
  • 250 ml de llet o suc de taronja(opcional)
  • un poc de sal
  • 4 rovells d’ou
  • farina fluixa la que agafi

ull: és molt important que la farina no sigui de força.

per al farciment

preparació

Per a la massa

  1. es fon el saïm al microones o en una paella petita i es posa en un llibrell o cossi.
  2. hi afegim la llet o suc de taronja (opcional), i els rovells d’ou i es barregen.
  3. una vegada barrejats tots els ingredients anteriors, afegirem la farina a poc a poc per aconseguir una massa compacta i poc treballada. És molt important que la barreja estigui unida i quan no s’aferri a les parets del llibrell s’ha de treure i s’acaba de pastar a una taula, fins que agafi consistència i no s’aferri als dits.
  4. treballada la massa es deixa reposar devers un quart d’hora coberta amb un pedaç per a preservar-la de l’aire.

Per al farciment

  1. es posa sal i pebre bo a la carn, amb els pesols i els grells (opcional) i es trempa amb un poc d’oli i pebre bord.
  2. la panada mallorquina te uns dos o tres cm d’altura. A dins s’emplena del farciment i al damunt se li col·loca una tapa cosida mitjançant lleugers pessics, de manera que  les voreres s’uneixen a la panada.
  3. una vegada reposada la massa, se separa en dos trossos, un de dues terceres parts del total que destinarem a fer les panades (la part de baix) i l’altre amb la resta per a confeccionar les tapes.
  4. per fer la panada farem boles de pasta d’uns 40 grams, que situarem sobre trossos de paper que no sigui adhesiu d’uns 10 cm de diàmetre i amb l’ajuda dels polzes anirem donant-li forma de manera que pugi un 3 cm i que les parets resultants siguin primes.
  5. amb les proporcions donades en aquesta recepta haurien de sortir de sortir unes 24 panades. A cada panada hi posarem una cullerada sopera de pèsols i grells (si n’hi hem posat), 7 o 8 trossos de carn, 2 trocets de xulla i una mica de sobrassada.
    es col·locarà la tapa que prèviament haurem preparat amb el tros de massa reservada i que haurem allisat amb l’ajuda del corró.
  6. unirem la tapa a la panada de la forma descrita anteriorment i després les col·locarem en una placa de forn i a 180º fins que estiguin dorades.
    han d’estar en el forn entre 30 i 40 minuts. Es mengen fredes.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s