arròs brut

ingredients:

  • uns quants trossets de carns assortides (pollastre, conill, costella i llom de porc, guatlles, caça, etc.)
  • ceba
  • tomàtiga madura
  • mongeta verda
  • algunes verduretes de cocció ràpida: pèsols, colflori, carxofa
  • es poden posar uns esclatassags o rossinyols
  • també hi podem posar una grapada de cargols ja cuits
  • arròs
  • totes espècies (barrejat de 4 espècies que es fa servir a Mallorca per fer l’arròs brut; es pot comprar per Internet a Espècies Crespí)
  • sal, oli d’oliva i aigua.
  • per acompanyar, pebre verd tendre o raves.
  • suc de llimona

preparació:

  1. es posa a bullir l’aigua, en quantitat suficient per a què l’arròs quedi caldós.
  2. en una cassola de terra, amb una mica d’oli i un pessic de sal, es fregeixen els trossets de carn, fins que siguin ben rossos.
  3. després, s’hi afegeix la ceba picada i les mongetes verdes i es deixa fins que la ceba sigui ben rossa.
  4. llavors s’hi tira la tomàtiga ratllada i es deixa coure bé, fins que el sofregit sigui fosc
  5. quan estigui, s’hi posa l’aigua.
  6. quan bulli fort, s’hi posa l’arròs, les verduretes, els esclatassangs (si en tenim), els cargols (si en tenim), les espècies i la sal.
  7. es deixa coure durant vint minuts i s’aboca, acte seguit, en el recipient de servir-lo, per parar l’ebullició i que l’arròs no es covi.
  8. es serveix i, si ve de gust, s’hi posa una mica de llimona per damunt.
  9. mentre es menja, es va acompanyant amb el pebre verd o el rave.
Advertisements

2 pensaments sobre “arròs brut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s